2.A Waarop letten als je vrijwilligers werft

Voor je vrijwilligersorganisatie zoek je vaak nieuwe vrijwilligers. Er is altijd wel wat te doen. Tegelijkertijd is het heel belangrijk om zorgvuldig te zijn. Want iemand die in de fout gaat, kan grote schade aanrichten. Allereerst bij een deelnemer, maar ook bij de organisatie. Plegers maken bewust misbruik van het vertrouwen bij vrijwilligers-organisaties. Zorg daarom voor een goede werving en selectie. Als je dat doordacht en kritisch doet, kun je een hoop problemen voorkomen. Lees alvast deze tips voor het aanstellingsbeleid. Let verder op het volgende:

De vacature

Zet bij een vacature dat een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tekenen van een gedragscode verplicht zijn. En wees selectief. Je mag best uitstralen dat het moeite om bij jouw organisatie aan de slag te gaan. Jullie nemen het werken met minderjarigen en/of mensen met een verstandelijke beperking serieus.

De kennismaking

Voer een kennismakingsgesprek. Bespreek de taken, beschikbaarheid, verwachtingen en andere praktische zaken. Geef duidelijk aan wat de afspraken in de gedragscode zijn en dat de kandidaat zonodig een VOG moet aanvragen.

De proefperiode

Laat de vrijwilliger een paar keer meedraaien. Bespreek met andere vrijwilligers hoe dat bevalt. 

De evaluatie

Bespreek met de nieuwe vrijwilliger hoe de proefperiode is bevallen. Als je niet met hem of haar verder wilt, kun je dat gewoon zeggen. Leg ook kort uit waarom. Maak duidelijk dat je het gevoel hebt dat diegene niet geschikt is om te werken met minderjarigen. Als de vrijwilliger wel bevalt is het tijd om de  afspraken door te nemen. Zorg dat hij of de vrijwilligersovereenkomst en gedragscode tekent. Vraag een VOG aan. Je kunt dit onderdeel maken van een welkomstpakket met informatie en misschien een welkomstcadeautje. De vrijwilliger krijgt het en zet zijn handtekening onder de VOG en gedragscode.

Aandacht

Voor veel vrijwilligers is het onderwerp nieuw. Praten over seksueel misbruik is meestal niet het eerste dat nieuwe vrijwilligers doen. Zorg er daarom voor dat het thema geregeld op de agenda staat. Bijvoorbeeld in de vorm van een thema-avond of een training. Praat regelmatig met vrijwilligers over wat ze meemaken.